Stanivuković prvi gradonačelnik Banjaluke na uskršnjoj misi nakon 36 godina

Region 17. apr 202214:226 komentara
twitter.com/Stanivukovic_D

Povodom Uskrsa, u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure služena je misa na kojoj je, prvi put nakon 36 godina, prisustvovao i gradonačelnik ovog grada, javio je reporter televizije Nova BH.

Dolazak Draška Stanivukovića ispračen je aplauzom prisutnih vernika.

Prvi čovek Banjaluke je došao na uskršnju misu kako bi, između ostalog, poslao poruke mira, praštanja i suživota.

Inače, vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić poručio je kako je Uskrs svetkovina nade i odgovor na čovekovu prirodnu želju za životom, koja je najiskonskija nada čoveka.

Nadbiskup Vukšić je na uskršnjoj svetoj misi u katedrali Srca Isusova u Sarajevu kazao i da je „Uskrs za hrišćane praznik nade i izvor njihove radosti“, ali da je ujedno i praznik nade za sve ostale plemenite i dobre ljude, pa i za one loše, koji će naći snage i način da se odvrate od svog zlog puta.

„U čovekovoj naravi ništa nije tako jako kao želja za životom. U istoj čovekovoj naravi, dodao je, ugrađena je želja da smrt ne bude kraj. To je prirodan osećaj i želja i u čoveku se sve buni protiv pomisli da je smrt kraj“, dodao je Vukšić.

Na kraju je istakao da je svetkovina Uskrsa, koja je izraz za zahvalne memorije hrišćana, “sećanje na događaj Isusovog uskrsnuća, što je temelj hrišćanske vere“.

Komentari

Vaš komentar