Stručnjak: Jedan od mogućih uzroka nesreće u Hrvatskoj je mikrosan

Region 07. avg 202221:35 9 komentara
nesreća
N1/Ivan Hrstić

Doc. dr Rajko Horvat s Fakulteta saobraćajnih nauka o nesreći poljskog autubusa u Hrvatskoj kaže da je ta tragedija dokaz da sistemi bezbednosti nemaju cenu, kao i da je, prema informacijama koje su se mogle pročitati u medijima, vidljivo da nije bilo reakcije vozača da pokuša da izbegne takvu nesreću.

Povezane vesti

“Jedan od mogućih uzroka je mikrosan, ako je tehnički bio ispravan autobus. Mikrosan traje od jedne do trideset sekundi, 36 metara u sekundi prođe takvo vozilo i naravno da je to bio uzrok sletanja”, rekao je on za HRT.

Drugi uzrok može biti zdravstveno stanje, ali Horvat je istakao da treba prepustiti stručnjacima koji obavljaju obdukciju da utvrde da li je vozač imao neko drugo zdravstveno stanje koje je dovelo do toga da nije bilo reakcije.

U stravičnoj nesreći poljskog autobusa koji je u subotu ujutro sleteo s auto-puta život je izgubilo 12 osoba. Dvadeset i osam povređenih Poljaka leči se u bolnicama u Zagrebu, Čakovcu i Varaždinu nakon nesreće na auto-putu A4, u smeru Zagreba, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Komentari (9)

Vidi sve komentare