Svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju

Region 21. jun 202416:19 > 16:35 8 komentara
N1

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su struju, rekao je Ranko Redžić direktor nacionalnog dispečerskog centra CGES, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Kako je kazao, još ne znaju šta je uzrokovalo ovoliki problem u elektrosnabdevanju, ne samo u zemlji, već i u regionu, piše RTCG.

„Još nemamo informaciju šta je uzrok ovog događaja. Regionalni je i međunarodni i ispitivaće ga evropsko udruženje operatora kojim rukovodi Evropska komisija i oni će sigurno formirati telo koje će do detalja ispitati uzroke“, kazao je Redžić na konferenciji za novinare.

Napajanje električnom energijom uspostavljeno je i u većem delu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 iz Nezavisnog operatora sistema.

Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović rekao je da je kvar „regionalnog karaktera“, ali da električna energija dospeva do CEDIS-a koji radi na tome da ponovo uključi sve gradove.

„Električna energija dospeva do CEDIS-a i on ima posla na priključenju gradova. To može da potraje jer mora grad po grad da pušta, ne može odjednom. Loša okolnost je što su u momentu kada se desio kvar svi potrošači ostali uključeni. Nadamo se da u momentu uključenja neće biti veliko opterećenje i da neće izazvati nove ispade“, rekao je Mujović.

Bez struje je danas oko podneva ostala skoro cela Crna Gora, delovi Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Dva sata kasnije struja je počela da se postepeno vraća.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare