Tender za kafu, šećer, sokove, ukrasne kese – za potrebe odlaska na saučešće

Region 18. maj 202211:34
Kesa, papirne kese
Shutterstock

Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH podnela je zahtev da se otkaže tender za nabavku potrepština povodom odlaska na žalost u slučaju smrti, raspisan za potrebe pravosuđa tog distrikta, preneo je Radio Slobodna Evropa (RSE).

Komisija je prošle sedmice raspisala javnu nabavku u kojoj su tražili ponude od firmi za poklone za potrebe „odlaska na žalost u slučaju smrti“. U ponudi su tražili kafu, šećer, napolitanke, sokove od pomorandže i borovnice, banane, limun i ukrasne kese.

Pravosudna komisija je samostalno nezavisno telo. Pruža administrativnu i logističku podršku pravosudnim institucijama u Brčko distriktu.

Tender je raspisan za potrebe Pravosudne komisije, Osnovnog suda, Pravobranilaštva i Kancelarije za pravnu pomoć Brčko distrikta.

Zahtev je potpisao predsednik komisije Safet Pizović koji je za RSE izjavio da ne vidi u tome ništa sporno i da to „nije nešto oko čega treba praviti problem“.

Poništavanje tendera je tražio i gradonačelnik Esed Kadrić koji je optužio pravosudne institucije u tom gradu za zloupotrebu ovlašćenja.

Komentari

Vaš komentar