Tomanović: Ustavni sud Crne Gore usvojio Ustavnu žalbu advokata Vesne Medenice

Region 20. feb 202413:36 10 komentara
Vesna Medenica
Nova.rs

Advokat Zdenko Tomanović saopštio je da je Ustavni sud Crne Gore utvrdio da je Viši sud u Podgorici Vesni Medenici povredio pravo na slobodu kretanja garantovano Ustavom Crne Gore.

„Nakon ukidanja pritvora Viši sud u Podgorici ipak je odredio i produžavao mere ograničenja slobode kretanja Vesni Medenici zabranjujući joj da napušta Kolašin uz obavezu javljanja policiji svake dve nedelje. Usvajajući Ustavnu žalbu advokata kancelarije Tomanović iz Beograda, Ustavni sud u svojoj odluci izvećanoj decembra prošle godine naglašava da za ograničenje kretanja Vesni Medenici od aprila prošle godine nije postojao razuman odnos proporcionalnosti između mera ograničenja slobode i cilja koji se želeo postići“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je s obzirom da je Ustavni sud prihvatio navode Ustavne žalbe da za produžavanje mera ograničenja slobode kretanja nije bilo suštinskog preispitivanja svih specifičnih okolnosti, „to je razumno očekivati da će u daljim odlukama Ustavni sud utvrditi da je svako ograničenje sloboda kretanja do danas bilo neustavno, a da će Viši sud u Podgorici ukinuti sve mera i ograničenja Vesni Medenici“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare