Tri osobe povređene u autobuskoj nesreći u Hrvatskoj prebačene u Poljsku

Region 10. avg 202215:23
Reuters/Antonio Bronic

Dve osobe povređene u subotnjoj autobuskoj nesreći na autoputu A4 kod Brezničkog Huma u ​​sredu su prebačene u Poljsku iz Opšte bolnice Varaždin, a jedan pacijent iz Županijske bolnice Čakovec, potvrđeno je u bolnicama.

Povezane vesti:

U varaždinskoj bolnici i dalje se leči pet pacijenata, a u Čakovcu jedna žena i svi su stabilno.

Opšta bolnica Varaždin primila je 11 pacijenata nakon nesreće. U nedelju su u Poljsku otišla četiri pacijenta čije je zdravlje to dozvoljavalo, danas još dvoje.

Pet pacijenata je ostalo na lečenju u Varaždinu. Dvoje se nalazi na odeljenju intenzivne nege, stabilno su i van životne opasnosti, a biće im operisane donje ekstremitete. Na ostalim bolničkim odeljenjima nalaze se tri pacijenta, potvrđeno je iz Opšte bolnice Varaždin.

Županijska bolnica Čakovec zbrinula je dvije povrijeđene žene nakon nesreće. Jedan je imao povrede potkolenice, koje su hirurški sanirane, a lečenje se nastavlja u Poljskoj. Druga pacijentkinja sa teškim povredama bila je na odeljenju intenzivne nege i sada je njeno stanje stabilno. U čakovečkoj bolnici potvrđeno je da je i ona pozitivna na kovid, ali je poslednji test bio negativan. Postoji mogućnost da narednih dana i ona bude prebačena u Poljsku.