Trojica državljana Srbije pod istragom u Hrvatskoj zbog krijumčarenja migranata

Region 26. jul 202211:572 komentara
N1 (arhiva)

Protiv trojice državljana Srbije pokrenuta je istraga, zbog sumnje da su tokom jula do hrvatsko-slovenačke granice prokrijumčarili najmanje 40 ilegalnih migranata, saopštila je hrvatska Kancelarija za borbu protiv korupcije i organozovanog kriminala (USKOK).

U saopštenju se navodi da je prvoosumnjičeni (60) na širem području Rijeke, po dogovoru sa nepoznatom osobom iz Srbije, organizovao drugu dvojicu osumnjičenih (stari 48 i 54 godine), radi prevoza većeg broja stranih državljana, koji su ilegalno ušli u Hrvatsku do blizine slovenačke granice.

Prvoosumnjičeni je 20. jula na autobuskoj stanici u Rijeci dočekao dvojicu osumnjičenih koji su došli iz Beograda i dao im upustva za najam automobila i kupovinu SIM kartica hrvatskog operatera, kao i o osobama koje treba preuzeti, mesta, vremena i lokacija.

Prvoosumnjčeni je transfer naplaćivao 500 evra po osobi i tako je stekao najmanje 20.000 evra, dok su druga dvojica kao vozači primili za sad neutvrđen iznos.

Prijave protiv trojice osumnjičenih podnela je istarska policija, a USKOK će istražnom sudiji riječkog suda predložiti da se svima odredi istražni zatvor.

Komentari

Vaš komentar