Turski sud odredio pritvor za 10 osoba zbog ubistva Jovana Vukotića

Region 23. sep 202216:27 3 komentara
sudnica, čekić, suđenje, presuda
Pixabay/ilustracija

Sud u Istanbulu odredio je pritvor za 10 od ukupno 12 uhapšenih osoba u vezi s nedavnim ubistvom Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana koji je 8. septembra ubijen u Istanbulu, javlja Anadolija.

Nakon kriminalističke obrade, 12 osumnjičenih je prosleđeno sudu, čijom odlukom je za 10 njih određen pritvor, a preostale dve osobe su puštene na slobodu uz izrečene mere zabrane.

Povezane vesti

Vukotić je ubijen na autoputu u istanbulskom okrugu Sisli, a smrtonosne hice ispalio je napadač s motocikla kojim je upravljao još jedan saučesnik. Vukotić je ubijen u automobilu u kojem su u tom trenutku bili njegova supruga, maloletno dete i vozač, a niko od njih nije povređen.

Napadači su uhapšeni, a istragu o tom slučaju vode pripadnici Odeljenja istanbulske policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

Istražitelji su analizirali 1.700 sati snimaka a nadzornih kamera koje su sakupili na 200 lokacija oko mesta ubistva Vukotića koji je pre tri godine uhapšen u Istanbulu i predat Srbiji, gde je pušten na slobodu nakon čega se s lažnim dokumentima ponovo vratio u Istanbul.

Utvrđeno je da su ubistvo počinili E.E i Y.D., članovi organizovane kriminalne organizacije čiji je vođa Turčin B.B. po Interpolovoj crvenoj poternici uhvaćen u Italiji.

Istražioci su na podu i u gepeku automobila u kojem je Vukotić ubijen pronašli GPS uređaje za praćenje. Utvrđeno je da je Vukotić praćen tokom četiri meseca automobilom iznajmljenim u Izmiru od strane E.E, E.T. i F.Y. članova organizovane kriminalne organizacije čiji vođa B.C. je uhapšen u Crnoj Gori.

Izvori bliski istrazi su kazali da su osumnjičeni i ranije u više navrata bezuspešno pokušali da izvrše oružani napad na Vukotića.

Službenici turske policije, koji su takođe razmenili informacije s nadležnima u Crnoj Gori, saznali su da je od 2014. godine u oružanim napadima ubijeno najmanje 50 osoba iz kriminalnih organizacija škaljarskih i kavačkih klanova, a da je razlog za to sukob oko krijumčarenja drogom.

Istražitelji su otkrili da su kolovođe kavačkog klana Radoje Živković i Zdravko Perunović naručili oružani napad na Vukotića u Istanbulu za približno milion evra. Napad je navodno izveden zbog velike količine droge izgubljene u Srbiji.

Utvrdivši sve osumnjičene, njihove adrese i rute bega, istanbulska policija je sprovela istovremne akcije u pet turskih provincija.

U akcijama koje su sprovedene u Istanbulu, Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu slobode je lišeno 12 osumnjičenih koji se terete da su povezani s ubistvom Vukotića.

Prilikom pretresa izvršenih na adresama zaplenjeno je šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih dokumenata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korištena u incidentu.

S druge strane, u pregledima telefona, računara i fleš diskova osumnjičenih pronađena je dokumentacija o načinu na koji je napad izvršen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare