Tužilaštvo Crne Gore formira predmet zbog tvrdnji Marinike Tepić o Mtelu

Region 28. dec 202116:24 > 16:2545 komentara
N1

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore formira predmet u vezi sa nedavnim navodima potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić oko Mtela, potvrđeno je za Nova M.

Povezane vesti:

Iz SDT je rečeno da je povodom navoda koji su iznijeti od strane M.T. u ovom tužilaštvu formiran predmet i u postupku izviđaja biće prikupljeni svi neophodni podaci i dokumentacija radi rasvjetljavanja predmetnog krivično pravnog događaja.

Tepić je prošle nedelje kazala da je aktuelni direktor Telekoma Vladimir Lučić, dok je bio direktor Mtela u Crnoj Gori, plaćao porodicu Mila Đukanovića, Bebu Popovića, Bratislava Gašića a milioni evra su se ispumpavali na lažne i fiktivne ugovore.

Marinika Tepić tvrdi i da je Žika Gojković, lider POKS-a, navodno opozicione stranke u Srbiji, deo upravljačkog tima SNS-a kroz državne firme.

Prema aneksima ugovora sa MTelom, koje je Tepić pokazala novinarima, Acu Đukanoviću do danas je isplaćeno 2.557.000 evra, Institutu za javnu politiku 407 hiljada evra, za „kis meč“ aplikaciju preko milion evra, a kumu Bratislava Gašića takođe za aplikaciju više od 300 hiljada evra.

Komentari

Vaš komentar