Tužilaštvo: Specijalni tužilac Čađenović 2020. postao pripadnik kavačkog klana

Region 09. dec 202216:4712 komentara
Izvor: Printskrin / YouTube/Vijesti Online

Specijalni tužilac Saša Čađenović sredinom 2020. godine postao je pripadnik kavačkog klana, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Povezane vesti

Čađenoviću je određeno zadržavanje do 72 sata, nakon saslušanja kojim je rukovodio tužilac Miloš Šoškić, pišu Vijesti.

Čađenović je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja.

„Specijalni tužilac S.Č. saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu osumnjičenog, za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivičnih dela zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenom se stavlja na teret da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije „Kavački klan“, sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u ovom tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka“, navodi se u saopštenju SDT-a.

Komentari

Vaš komentar