U akciji „Dijamant 2“ u BiH uhapšen ministar za ljudska prava i izbeglice

Region 06. dec 202219:222 komentara
Izvor: Shutterstock/Ilustracija

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas su u operativnoj akciji "Dijamant 2", osim ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Miloša Lučića, uhapsili još jednu osobu. Iz SIPA su saopštili da su u akciji pretreseni poslovni i stambeni objekti na četiri lokacije i da su uhapšene dve osobe.

Naveli su je prilikom pretresa otkrivena i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je SIPA uhapsila ministra za izbegla i raseljena lica u Savetu ministara BiH Miloša Lučića (DNS), koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, korupciju i nepotizam. Lučić se sumnjiči za zloupotrebe u trošenju sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisiranje vozila kod neovlašćenih osoba, zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti.

Prema saznanjima Bete iz izvora bliskih SIPA, druga uhapšena osoba je pomagala Lučiću da nabavi dokumentaciju kojom je prikrivao servisiranje vozila ministarstva kod neovlašćenih servisera.

SIPA je u aprilu ove godine u akciji „Dijamant“ uhapsila Lučićevog pratioca Miloša Nikolića, zbog prodaje droge. Nikolić je tada uhvaćen u prodaji deset kilograma spida.

Komentari

Vaš komentar