U Bugarskoj se prevrnuo autobus sa državljanima Srbije, među povređenima i deca

Region 14. avg 202220:52 > 22:12 21 komentara

Autobus iz Srbije sleteo je u jarak na auto-putu Trakija u Bugarskoj, kod Stare Zagore. Kako je javilo bugarsko Ministarstvo zdravlja, povređeno je osmoro dece i četvoro odraslih, od kojih jedno dete i jedna starija osoba teže. Ambasador Srbije Željko Jović potvrdio je za N1 da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled. U udesu nema poginulih.

PROČITAJTE I:

Na licu mesta su vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Povređeni su prevezeni u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori, rekao je za Novu.bg direktor Jovčo Jovčev.

Prema njegovim informacijama, najmlađe hospitalizovano dete ima šest godina, a najstarije 17. Četvoro dece poslato je na skener, dodao je.

Jedan muškarac teško je povređen i njemu će biti amputirana noga, rekao je Jovčev.

Svi putnici su državljani Srbije. Oni su se vraćali iz Sunčevog brega, nakon učešća na festivalu u Nesebaru, javljaju bugarski mediji.

Prema izjavama očevidaca, autobus je iznenada skrenuo udesno i pao u jarak, a u nesreći nije učestvovalo drugo vozilo, prenose mediji. Kako su izjavili očevici, vozaču autobusa je rađen alkotest i nije bio pod dejstvom alkohola.

U pomoć su im pritekli automobili koji su se zaustavili na autoputu.

„Bio je jedan doktor koji je mnogo pomogao i rekao kome šta da se radi. Trebalo bi da mu naprave spomenik“, rekao je očevidac, preneli su mediji.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Bugarske Nikolajem Milkovom o stanju putnika iz autobusa. Sva povređena deca su hospitalizovana i dva ministra će biti u stalnoj vezi zbog razmene informacija o njihovom oporavku. Ministar Milkov je preneo da u udesu nije bilo poginulih, izrazivši nadu da će roditelji uskoro moći da budu sa svojom decom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare