U Crnoj Gori bez vakcinacije, Fondacija Deripaske spremna da donira Sputnjik V

Region 01. feb 202117:23 > 17:33
Izvor: N1

Fondacija Olega Deripaske "Volnoe Delo" je saopštila da je spremna da donira i u skladu sa svim pravilima kontrole kvaliteta dostavi vakcine Sputnjik V narodu Crne Gore kako bi pomogla svima u državi da se što bolje zaštite od koronavirusa.

Iz te Fondacije su kazali da je pandemija koronavirusa globalni problem i da je neophodno da se sve države ujedine kako bi se sa tim izborile, prenosi agencija Mina.

Vlada Crne Gore negirala je da je odbila donaciju Deripaske i saopštila je pre dva dana da nije dobila zvaničnu ponudu.

Pobjeda je prethodno objavila da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na sastanku sa predstavnicima Fondacije odbila donaciju jer je to donacija za Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Vlada je u međuvremenu indirektno odbila i donaciju vakcina grčkog biznismena Petrosa Statisa od 10.000 vakcina saopštivši da on organizuje proveru kvaliteta vakcine.

Iz njegove kompanije Adriatik propertris je saopšteno da oni mogu samo da rezervišu i plate vakcine, a da proveru kvaliteta i transport organizuje firma od koje kupuju.

U Crnoj Gori još nije počela vakcinacija. Dok svakodnevno raste broj zaraženih i umrlih, Vlada ne zna kada bi vakcinacija mogla da počne.

U prethodna 24 sata od posledica koronavirusa preminulo je šest osoba, a registrovano je 313 novozaraženih.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka pandemije je 811. Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovida-19 u Crnoj Gori iznosi 7.245.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar