U Hrvatsku do sada došlo 1.570 izbeglica iz Ukrajine

Region 05. mar 202214:28 3 komentara
Grzegorz Celejewski/Agencja Wyborcza.pl via Reuters (ilustracija)

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da je u tu zemlju do sada došlo 1.570 izbeglica iz Ukrajine.

„Pred nama je veliki posao, organizacijski to ide na vrlo zadovoljavajuć način. Nisam sklon govoriti o brojevima, jer ključ situacije u Ukrajini imaju samo oni koji su pokrenuli agresiju, oni znaju hoće li se i kada zaustaviti“, rekao je Božinović u Osijeku, nakon sastanka s članovima osječko-baranjskog i osječkog štaba Civilne zaštite.

Upozorio je da se svakim danom, kojim se ta invazija bude nastavila, povećava mogućnost za dolazak većeg broja izbeglica i veće tragedije za ljude, koji nisu ničim izazvali ovako brutalan napad, prenosi Hina.

Na pitanje novinara kakvo je stanje s robnim zalihama i da li je rađena provera otkako je počeo rat u Ukrajini, Božinović je rekao kako je sigurno da jeste, ali da je to pitanje za Robne zalihe.

Upitan da prokomentariše sinoćni skup podrške ruskoj politici u Beogradu, Božinović je istakao da se svako u ovoj krizi oslanja na vrednosti za koje se zalaže, kao i da je Hrvatska, kao članica EU i NATO, „jasno iskomunicirala koje su njene vrednosti i koja je njena reakcija na rat u Ukrajini“.

Sve informacije o ratnim dešavanjima pratite u BLOGU UŽIVO na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare