U Kninu postupci protiv 15 osoba zbog uzvika „Za dom spremni“

Region 05. avg 202218:55 10 komentara

Šibensko-kninska policija najavila je da će prekršajno prijaviti 15 osoba zbog sumnje da su u dva odvojena slučaja na proslavi vojno-policijske akcije Oluja u Kninu narušavali javni red i mir uzvikivanjem zabranjenog pozdrava. Kamera N1 snimila je ratnog veterana koji je postrojio svoje pristalice i saborce i uzvikivao "Za dom spremni".

Kako je saopštila policija, u prvom slučaju se radi o 75-godišnjaku, a u drugom o grupi od 14 osoba koje su narušavale javni red i mir na javnom mestu gde je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protivpravnog ponašanja.

Najavljeno je da će protiv tih osoba biti podnete optužnice Prekršajnom odeljenju Opštinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iako policija u saopštenju ne navodi o kakvim se konkretno uzvicima radi, kamere N1 zabeležile su uzvikivanje ustaškog pozdrava „Za dom spremni“.

Kao i prethodnih godina u Knin je s grupom pristalica i saboraca stigao i predsednik udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali „Za dom spremni“.

Komentari (10)

Vidi sve komentare