U kući direktora bolnice u Strugi pronađena ilegalna ginekološka ordinacija

Region 26. jan 202117:39
Freeimages.com/Afonso Lima

U kući direktora bolnice u Strugi, ginekologa Muhameda Asanija, pronađena je neregistrovana ginekološka ordinacija, saopštio je Kabinet vicepremijera Severne Makedonije za borbu protiv korupcije i kriminala.

Kako se navodi, inspektori Državnog sanitarnog i zdravsvenog inspektorata (DSZI) su u kući Asanija našli „kompletno opremljenu ginekološku ordinaciju koja nije registrovana, odnosno za koju nema nikakvog dokumenta kao što su dozvole za rad i osnivanje firme“.

U DSZI su, ističe se, u međuvremenu stigle četiri notarski zavedene izjave pacijentkinja, koje potvrđuju da ih je Asani u toj ordinaciji pregledao posle 15h, a jedna od pacijentkinja navodi i da je kontrolisao njenu trudnoću još pre osam godina.

„Muhamedu Asaniju je DSZI juče izdao rešenje kojim se zabranjuje obavljenje zdravstvene delatnosti u ordinaciji koja se nalazi u njegovoj kući“, navodi se u saopštenju vicepremiijera za borbu protov korupcije i kriminala Ljupča Nikolovskog.

Inspektori DSZI su u kuću Asanija došli u pratnji policije u vanrednu inspekcijsku kontrolu, nakon prošlonedeljne žalbe jedne porodilje da je nestručno porođena u bolnici u Strugi i da joj je izvađeneno nekoliko organa.

To nije prva žalba porodilja na rad direktora struške bolnice Muhameda Asanija.

Komentari

Vaš komentar