U luci Bar zaplenjene cigarete vredne 850 hiljada evra

Region 22. jun 202218:032 komentara
Luka Bar Port of Bar Marina Bar Foto shutterstock
Izvor: Shutterstock

Uprava prihoda i carina (UPC) zaplenila je u Slobodnoj zoni Luke Bar 1.120 paketa cigareta vrednosti 850.000 evra, što je treća zaplena u poslednjih desetak dana.

Cigarete brendova Montreal i Cosmopolitan pronađene su u skrivenom kontejneru i nisu evidentirane, „zbog čega se sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nisu mogli izneti iz Slobodne zone“, saopštila je UPC na Tviteru.

U akcija pod nazivom „Zaključavanje“ prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar i UPC će izveštaj dostaviti nadležnom Tužilaštvu na ocenu.

„Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru“, dodaje se u saopštenju.

UPC podseća da je u poslednjih nekoliko nedelja oduzela 148.139 paketa cigareta. Samo u poslednjih desetak dana u akciji policije i Uprave carina u Luci Bar zaplenjeno je oko 5.568 paketa cigareta vrednosti blizu pet miliona evra.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je ranije kazao da su poslednje akcije nadležnih državnih organa pokazatelj da „duvanska mafija više ne kontroliše institucije“ u Crnoj Gori. Prema njegovim rečima šverc cigareta u Crnoj Gori nije bio državni posao, već je duvanska mafija bila srasla sa ljudima iz državnih institucija.

Komentari

Vaš komentar