Određeno zadržavanje od 72 sata Kašćelanu i ostalim uhapšenim osobama

Region 21. apr 202119:34 > 22. apr 2021 00:18
Izvor: MUP Crne Gore

Specijalni državni tužilac Saša Čađenović odredio je zadržavanje do 72 sata šestorici navodnih članova kavačkog kriminalnog klana, koji su uhapšeni sinoć i jutros, prenose Vijesti.

Povezane vesti

On je doneo rešenje o zadržavanju navodnog vođe tog klana Slobodana Kašćelana, njegovog telohranitelja Vladimira Vučkovića iz Herceg Novog, Kotorane Miloša Radonjića i Krsta Maroša, Darka Prelevića i Zorana Kažić.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović potvrdio je ranije u toku dana da je 20. aprila uhapšen Slobodan Kašćelan zbog „postojanja osnovane sumnje da je organizovao kriminalnu grupu za koju se sumnja da je stvorena radi izvršenja najtežih krivicnih dela“.

Ministar Sekulović je to saopštio u razgovoru sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, ambasadorka Rajnke je pozdravila tu policijsku akciju, kao znak posvećenosti Crne Gore ispunjavanju obaveza iz poglavlja 24 u procesu pristupanja Evropskoj Uniji.

Prethodno je potpredsednik Vlade Crne Gore zadužen za sektor bezbednosti Dritan Abazović kazao je da je hapšenje vođe kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana „podvig“ crnogorske policije.

Na Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore prikazan je kratak video klip na kome se vidi privođenje tri osobe od strane Posebne jedinice policije.

Navodni vođa „kavačkog“ klana Slobodan Kašćelan je uhapšen u Češkoj u decembru 2018. godine, po poternici Crne Gore koja ga je sumnjičila za krivična dela ubistvo u pokušaju, stvaranje kriminalne organizacije i zelenaštvo.

Nakon što je izručen Crnoj Gori, u Višem sudu u Podgorici počelo je u suđenje Kašćelanu u decembru 2019. godine za zelenašenje. Na početku procesa Kašćelan je ponudio jemstvo od pola miliona evra kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, što je sud prihvatio. Kašćelan je kategorički negirao navode optužnice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, detalji današnjeg hapšenja će biti objavljeni na konferenciji za novinare koja je zakazana za sutra.

Komentari

Vaš komentar