Uhapšen muškarac koji je u Šamcu iz gasnog pištolja pucao na žandarme

Region 24. okt 202116:102 komentara
MUP Republike Srpske policija
Izvor: N1 (arhiva, ilustracija)

U Šamcu je uhapšen muškarac M.H. koji je prilikom privođenja pucao iz gasnog pištolja na pripadnike žandarmerije, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

M.H. nije hteo da izađe iz kuće na poziv policije i odbijao je bilo kakvu saradnju sa njima, a potom je u pripadnike Žandarmerije RS ispalio najmanje tri metka iz gasnog pištolja, nakon čega je uhapšen.

Policija je krenula da privede M.H. jer ga je ženska osoba A.V. 22. oktobra prijavila za pretnje i verbalni napad a potom, u neposrednoj blizini Policijske stanice, fizički napao njenog brata i naneo mu povrede.

M.H. je ispred zgrade Policijske stanice Šamac fizički napao i policijskog službenika drvenom motkom, dok je u drugoj ruci držao mačetu, a potom se udaljio automobilom „pasat“.

Vozilo „pasat“ je pronađeno u dvorištu porodične kuće osumnjičenog, koji je uhapšen nakon što je iz gasnog pištolja pucao na policiju.

Po naredbi Osnovnog suda u Šamcu pretreseni su kuća i pomoćni objekati koje koristi M.H. i tom prilikom su pronađena dva gasna pištolja sa municijom, mačeta, dva lovačka i jedan preklopni nož, kao i oko 33 grama marihuane.

Posle kriminalističke obrade, M.H. je, uz krivičnu prijavu o nasilničkom ponašanju i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, predat u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Komentari

Vaš komentar