Uhapšena dva radnika pumpe zbog snimka na kojem je ismevan mladić iz Laktaša

Region 30. okt 202214:53 19 komentara
Screenshot

Radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša uhapšeni su zbog snimka na kojem je ismejavan mladić iz tog mesta Mladen Dulić (22), koji se ubio u petak posle video-klipa objavljenog na društvenim mrežema, javili su banjalučki mediji.

Dvadesetdvogodišnji Laktašanin sniman je kamerom i ismejavan tokom prijavljivanja na posao, nakon čega je snimak objavljen na društvenim mrežama.

Motiv samoubistva nije poznat, ali šokirani korisnici društvenih mreža zahtevaju da se ovaj slučaj u potpunosti istraži, navodi portal Srpskainfo, naglašavajući da je ta „tragedija šorkirala BiH i region“.

„Građani poručuju da je pređena crvena linija i da se mora utvrditi pozadina šokantnog slučaja“, navodi portal.

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da tragedija u Laktašima treba da bude upozorenje svima da poštuju ljudski život i dostojanstvo u svakoj prilici i na svakom mestu.

„Korisnici društvenih mreža imaju slobodu da pišu i objavljuju šta hoće, ali ako ona nije praćena odgovornošću, onda može da završi onako kako smo videli na tragičnom slučaju u Laktašima“, objavio je Dodik i osudio sve koji su snimili i javno širili snimak.

„Zaslužuju da snose javnu osudu i krivičnu odgovornost. U narednom periodu radićemo na dopuni postojećih zakonskih rešenja, kojima ćemo jače sankcionisati one koji ovim vidom nasilja ugrožavaju druge osobe“, citira RTRS Dodikovu poruku na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare