Uhapšeni osumnjičeni za bacanje bombe na kuću načelnika zatvora u Podgorici

Region 08. dec 202220:13
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA/Adel Omeragić

Željko Lakušić (34) i Filip Popović (21) uhapšeni su zbog sumnje da su bacili ručnu bombu na kuću Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora u Podgorici, saznaju Vijesti.

„U predmetu formiranom povodom bacanja i aktiviranja eksplozivnih naprava – bombi u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora PS, postupajući državni tužilac Maja Knežević naložila je službenicima Uprave policije, nakon pretresa, da se Ž. L. i FP, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, Duško Milanović, načelnik Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, rekao je za Vijesti.

Povezane vesti

Iz Uprave policije saopšteno je da se uhapšena lica vode u policijskim evidencijama kao bezbednosno interesantna lica i da se vrši pretres prostorija u Podgorici koje koriste njih dvojica.

„Službenici Uprave policije, u saradnji sa postupajućim tužiocem Majom Knežević, rasvetlili su slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora. Ž. L. (34) i FP (21) bacio ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića”, saopšteno je iz policije.

Načelnik Istražnog zatvora bio je meta bombaških napada dva dana zaredom – 30. novembra i 1. decembra.

Prva ručna bomba koja je bačena u njegovo dvorište nije eksplodirala, pa su se napadači vratili naredne večeri – oko 20.20 sati bacili su drugu kašiku prema njegovoj kući. Spasojević je ranije rekao “Vijestima” da se na snimku vidi da je bomba zahvatila vrh obližnjeg drveta, koje joj je skrenulo put – eksplodirala je sa spoljne strane ograde.

Bomba bačena 30. novembra pronađena je tek 4. decembra. U svom dvorištu, tik uz ogradu, video je Spasojević, koji je alarmirao policiju.

“Vijesti” su ranije objavile da je, prema nezvaničnim informacijama, policija utvrdila da su u napadu učestvovale najmanje dve osobe.

Komentari

Vaš komentar