URA: Ne brinu nas najave izglasavanja nepoverenja Vladi

Region 03. avg 202215:16 komentara
N1

Građanski pokret URA koji predvodi aktuelni premijer Crne Gore Dritan Abazović objavio je da ih najave pokretanja procesa izglasavanja nepoverenja Vladi ne zabrinjavaju.

Povezane vesti

„Za izglasavanje nepoverenja Vladi neće imati većinu jer verujemo da će Skupština Crne Gore i partije u njoj znati da se pravilno odrede prema odgovornoj i racionalnoj državnoj politici nasuprot netrpeljivosti, neosnovanim tenzijama, problemima i ekstremizmu“, navela je URA na Tviteru.

Pokret je pozdravio potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom i „rešavanje decenijskog pitanja kojem je neosnovano pridat ogroman značaj“.

Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je ranije danas da će pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore. Iz te partije su na svom Tviter nalogu naveli da je inicijativa otvorena za sve one koji smatraju da se Vlada neodgovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore.

Ministar spoljnih poslova Crne Gore Ranko Krivokapić kritikovao je potpisivanje Temeljnog ugovora i na sednici Vlade poručio da je ovo dan koji je Crnu Goru udaljio od Evropske unije.