Velika akcija hapšenja policajaca u RS, zamenik direktora SIPA pobegao u Hrvatsku

Region 09. jul 202414:44 7 komentara
Shutterstock/ Ajdin Kamber

Zamenik direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Zoran Galić je pobegao u Hrvatsku da bi izbegao hapšenje, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da se sumnja da je za sada nepoznata osoba iz institucija uključenih u istragu, osumnjičenom Galiću dostavila informaciju o istrazi i njegovom hapšenju.

Galić je, dodaje se, posle toga, 8. jula, u popodnevnim časovima ilegalno prešao granicu BiH i pobegao u Hrvatsku gde se i sada nalazi. On jutros nije pronađen na svojoj adresi u Posušju, kada su pripadnici policijskih agencija BiH došli da ga uhapse.

Zoran Galić je u prošlom mandatu bio direktor Granične policije BiH, a državno Tužilaštvo ga tereti da je u tom periodu počinio više krivičnih dela, od primanja mita do zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

U današnjoj akciji, koja se sprovodi po naredbi Tužilaštva BiH, uhapšeni su pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović, kao i Ivica Bago, koji se sumnjiče za organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, te zloupotrebu položaja ili ovlašćenja.

Tužilaštvo BiH istragu sprovodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), dok hapšenja vrše pripadnici Sipa. Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja, a sprovodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare