Velika tuča Torcide i policije – tukle se stotine ljudi, ranjeno dvoje

Region 22. maj 202207:59 > 08:30 20 komentara
Zagreb -tuča
Emica Elvedji/PIXSEL

U subotu kasno uveče došlo je do velikih nereda na autoputu A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca u Hrvatskoj.

U masovnom sukobu između navijača splitskog Hajduka i policije učestvovalo je više stotina osoba. Kako navodi policija, dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja koje su policajci upotrebili. Desetak policajaca je povređeno.

Policija je u saopštenju navela da je u 21.35 sati, oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i ličnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno stalo na autoputu A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokiralo sve trake autoputa u smeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, „nekoliko stotina njih napalo telesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje povreda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili”, javila je policija u saopštenju.

Policajci su upotrebili vatreno oružje.

“Policijski su službenici radi odbijanja napada prema više osoba upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična dela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najverovatnije od vatrenog oružja, dve osobe koje su neposredno učestvovale u napadu na policijske službenike i povređeno je desetak policijskih službenika. Svi povređeni su izvan životne opasnosti”, stoji u saopštenju.

“Pri stavljanju događaja pod nadzor, saobraćaj je na toj deonici autoputa bio zatvoren i preusmeren na alternativne pravce. Uviđaj i kriminalističko istraživanje su u toku”, zaključila je policija.

N1 Zagreb javlja da je i jutros za saobraćaj zatvorena deonica autoputa Zagreb-Split-Ploče na kojoj se odigrao incident.

Komentari (20)

Vidi sve komentare