(VIDEO) Iz automobila u Splitu izvučena velika zmija, vlasnik poručio: „Još mi nije svejedno da sednem za volan“

Region 30. maj 202420:25 10 komentara

Neobična akcija vatrogasaca odigrala se na splitskom Spinutu. Posle tri dana života ispod haube, splitski vatrogasci izvukli su iz automobila najveću zmiju sa ovih prostora, kravosasa.

Zmija se još u subotu uvukla pod poklopac motora BMW-a parkiranog u garaži na Spinutu.

O neobičnom saputniku u automobilu vlasnika vozila je izvestila komšinica. Pozvana je policija i vatrogasci, ali vlasnika nije bilo u gradu te je cela „operacija“ odložena do njegovog povratka u nedelju.

Pročitajte još:

Vatrogasci su ponovno stigli, ali kravosasa nisu uspeli da izvuku pa je njegovo izvlačenje ponovno odloženo. U ponedeljak ujutro dvojica vatrogasaca zmiju su napokon uspeli da izvuku iz vozila.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju stanovnik Spinuta priznao je da mu još nije svejedno da sedne za volan te istakao da želi da građani obrate pažnju.

„Ovo dostavljam kako bi ostali građani obratili malo pažnje, jer očito zmija ima… Nisu opasne, ali nije ih ugodno videti, posebno ako ste s detetom“, kazao je.

Kravosas zaista nije opasna niti otrovna zmija, ali zbog svoje dužine koja može dostići i do dva metra, ostavlja zastrašujuć utisak. Zaštićena je vrsta po nekoliko međunarodnih propisa, a prema Zakonu o zaštiti prirode spada pod strogo zaštićene vrste te ga se ne sme loviti, ubijati ili na bilo koji drugi način uznemiravati, piše Dnevnik.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare