Muškarac koji je pretio da će aktivirati eksploziv ispred banke u Baru se predao

Region 28. dec 202111:26 > 14:59

Barska policija evakuisala je tokom prepodneva deo Ulice Maršala Tita u Baru zbog pretnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv. Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, Begzić je odlučio da odustane od pretnji.

Edin Begzić, koji od jutros ispred poslovnice u Ulici Maršala Tita u Baru preti da će aktivirati eksploziv, odlučio je da se preda, rečeno je Vijestima nezvanično.

Prema saznanjima Vijesti, nakon razgovora sa Dritanom Abazovićem, Begzić se mirno predao policiji.

“Najvažnije je da se sve završilo mirno. Ovu su životne stvari. Idemo dalje“, kratko je izjavio Abazović za „Vijesti“.

Deo ulice Maršala Tita u Baru od jutros je evakuisan.

On je prethodno poslovnicu banke oblepio natpisom „Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke“. Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je da im je jutros prijavljeno da jedna osoba preti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Policija je satima pregovarala sa Begzićem, sa kojim je razgovarao i potpredsednik Vlade i koordinator bezbednosnih službi Dritan Abazović.

Begzić je ranije vicepremijeru, u snimku koji je dostavio medijima, poručio da će, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da „napadne radnike“, biti odgovorni za „haos koji nastane“.

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica, kao i stambeni objekti u neposrednoj blizini. Na licu mjesta je i vatrogasna jedinica.

Ekipa Nove M je u Baru i prati dešavanja u vezi sa pretnjom bombom u poslovnici te banke. Tim povodom oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović koji je rekao da je situacija kompleksna, te da su u toku pregovori.

Sekulović je dodao i da se nada da će se ta situacija rešiti na „najbolji mogući način“.

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsednika i potpredsednika Vlade Crne Gore, kao i predsednika Skupštine, da pomognu u rešavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima naneta višemilionska šteta.

Muškarac na snimku pokazuje deo improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

„Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vreme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije“, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Komentari

Vaš komentar