Vijesti: Uznemirujuće svedočenje žrtve koju su mučili policajci iz Crne Gore

Region 26. mar 202314:56 10 komentara
Shutterstock / Pensioner

"Boravio sam u iznajmljenom stanu u Nikšiću 19. jula 2020. godine kada je policija došla da pretrese stan. Nisu mi rekli zbog čega to rade, ali su me nakon pretresa odvezli u stanicu, gde su posle izvesnog vremena po mene došle četiri osobe u civilu. Pitali su me znam li ko su oni, a kada sam odgovorio da ne znam, rekli su mi: 'Nisi čuo kako specijalni tim bije. Sad će ožiljci da ti se dupliraju'", ovo je ispričao Jovan Mrvaljević, muškarac koji je uhapšen u novembru 2021. godine zbog sumnje da je deo grupe koja je planirala ubistvo jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Povezane vesti

„Izveli su me iz stanice, ubacili u ‘X5’ i počeli da me maltretiraju, udaraju, psuju, prete. Vozač, mislim da se preziva Lazović, rekao je kolegama da mi uhvate ruku i ispruže je. Iz kese je, sa rukavicom na ruci, izvadio pištolj brušenih brojeva i zahtevao da ga stisnem dlanom, a onda ga vratio u istu kesu. Zatim je rekao: ‘Ovim pištoljem si pucao na nas, zato ćemo da te ubijemo, da znaš'“, ispričao je on, pišu Vijesti.

Njegovo svedočenje je samo jedno od svedočenja ljudi koje su hapsili pripadnici crnogorskog Tima za podršku nekadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK) kojim je rukovodio Zoran Lazović.

Uprava policije je, međutim, nakon svakog upita “Vijesti” o optužbama za zlostavljanje u režiji policijskog odreda kojim je koordinirao Lazovićev sin, Petar Lazović, odgovarala da su oni svaku radnju preduzimali u skladu sa pozitivnim pravnim propisima i da će ih zbog uspešne borbe protiv organizovanog kriminala predložiti za nagradu.

Podsetimo, portal „Libertas“ pre nekoliko dana objavio je fotografije „profesionalnog“ rada grupe Lazovićevih policajaca, koje je crnogorskim vlastima dostavio Evropol.

Taj portal je, uz dokaze Evropola, objavio da su pripadnici SBPOK, sudeći prema komunikacijama sa kripto telefona, otimali ljude i držali ih u takozvanim štek-stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili, pretili im i omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali…

Petar Lazović je, prema do sada pregledanim materijalima Europola u koje Libertas ima uvid, o svojim dostignućima i namerama obaveštavao kriminalce Radoja Zvicera, Darka Šarića, pripadnika Šarićeve kriminalne organizacije Nikolu Spasojevića i srpske kriminalce Veljka Belivuka i Marka Miljkovića…

Komentari (10)

Vidi sve komentare