Višegodišnje zatvorske kazne za ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju

Region 30. nov 202212:511 komentar
Izvor: Shutterstock

Krivični sud u Skoplju osudio je na višegodišnje zatvorke kazne troje optuženih za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Optuženi za ubistvo Tota, Andželo Đorđievski i Klementina Lefkovska nepravosnažno su osuđeni na po 18 godina zatvora, a Andrej Kostovski na 16 godina.

Pored zatvorske kazne, sud je odredio odštetu porodici ubijenog rukometaša, po devet miliona denara za majku i oca i osam miliona denara za brata Denisa Tota.

Pročitajte još

Sutkinja Elena Ilievska-Josifović je saopštila da je osuđenima u zatvorsku kaznu uračunato i vreme provedeno u pritvoru od aprila ove godine, a imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana.

Suđenje za ubostvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) počelo je 5. septembra, a optuženi Andželo Đorđievski, Klementina Levkovska i Andrej Kostovski su tada izjavili da se ne osjećaju krvima i da niko od njih nije hteo da se to desi.

Njih troje optužnica je teretila da su na smrt pretukli rukometaša skopskog Butela Denisa Tota ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju početkom aprila.

„Optuženi su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički lišili života povređenog Denisa Tota. Nakon kraće svađe, svo troje su mu naneli više udaraca i teške telesne povrede, od kojih je oštećeni prvo pao u komatozno stanje, a sutradan je preminuo“, navodi se u optužnici.

Tužiteljika Tanja Trajčevska je na početku suđenja opisala događaj, ukazujući da je svađa trojice optuženih sa rukometašom zpočela u taksi vozilu, a potom nastavljena van njega.

Rasprava se, kako je rekla, pretvorila u fizički obračun u kojem je Tot dobio nekoliko udaraca, prvo pesnicama od kojih je pao na asfalt, a dok je ležao više puta je udaren i nogom i rukom po glavi i telu.

Usled teških povreda Tot je pao u komatozno stanje, kontuzija mozga, prestala je aktivnost moždanih neurona, a sve je to rezultiralo smrću sledećeg dana, rekla je Trajčevska.

Optužnicu protiv Andžela Đorđievskog (28), Klementine Lefkovske (19) i Andreja Kostovskog (22) za krivično delo ubistvo, za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podiglo je 21. jula.

Komentari

Vaš komentar