Višković: Vlade Srbije i Republike Srpske rade kao jedan tim

Region 15. avg 202109:0019 komentara
Izvor: N1/arhiva

Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković ocenio je da ta i Vlada Srbije rade kao jedan tim, napominjući da su korona i proces vakcinacije pokazali da je Srbija "najveći prijatelj kompletnoj Bosni i Heregovini (BiH)".

Kako je rekao u intervjuu za list Politika, „u najtežem momentu dobili smo pomoć od Srbije, koja je na taj način naterala i ostale zemlje da pomognu BiH“.

„Uz izuzetne odnose sa Vučićem, Brnabićevom, Mirovićem i doslovno sa svim ministrima, s kojima imamo svakodnevnu i otvorenu komunikaciju, bez ikakvih zastoja, te veze su toliko isprepletane da se ponašamo kao jedan tim“, ocenio je Višković, govoreći o zajedničkim energetskim i infrastrukturnim projektima dve vlade, koji su na dobrobit svih u Srbiji i BiH.

On je istakao da „nije srpskom narodu svaka BiH odbojna“.

„Bilo bi razumno da, kao svugde u svetu, većinski narod, bošnjački, bude taj kome je najviše stalo i koji radi toga daje najveće ustupke narodima koji su nešto manje brojni, Srbima i Hrvatima“, rekao je Višković.

Kako je rekao, „no, umesto da većinski narod da najveći doprinos da se u ovoj zemlji stvori konfor dovoljan za sve i preko potrebna atmosfera poverenja, mi od njih dobijamo poruke da, ako se ne povinujemo, možemo da se selimo s onoliko zemlje koliko možemo poneti na opancima“.

Komentari

Vaš komentar