Skupština Crne Gore izglasala nepoverenje vladi Dritana Abazovića

Region 20. avg 202200:52 > 11:36 127 komentara
N1

Skupština Crne Gore izglasala je nepoverenje vladi na čijem je čelu lider pokreta URA Dritan Abazović.

Za nepoverenje vladi glasalo je 50, a protiv je bio jedan poslanik. U glasanju o nepoverenju nisu učestvovali poslanici Demokratskog fronta, liste „Crno na bijelo“, Socijalističke narodne partije i poslanik Demosa Miodrag Lekić, javile su podgoričke Vijesti.

Pročitajte još:

„Mnoge stvari u Crnoj Gori su jasnije… Državom ce vladati ili kriminalci ili građani, mi smo na strani građana „, rekao je Abazović nakon glasanja.

On je rekao da je njegova vlada „najkraće trajala ali je donela najteže odluke“.

Abazović je „čestitao“, kako je kazao, novu koaliciju predsednika Crne Gore Mila Đukanovica i lidera Demokrata Alekse Bečića.

Odlazeći premijer je rekao i da neće ucestvovati u narednoj vladi koja se bude formirala pre izbora.

Inicijativu o nepoverenju vladi podnele su Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partije (LP) i Demokratska unije Albanaca.

Inicijativa je podneta nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC.

Tokom rasprave u skupštini, predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da su došli do pisane inicijative za rekonstrukciju Vlade, koju je potpisalo devet poslanika liste „Crno na bijelo“ i Socijalističke narodne partije (SNP). Međutim, ovu inicijativu nisu podržale Demokrate.

Abazović je na čelo vlade stupio 28. aprila, uz podršku DPS-a Mila Đukanovića, a nakon izglasavanja nepoverenja vladi Zdravka Krivokapića, koja je došla na vlast posle talasa litija protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare