Vlada Crne Gore pravo svojine na Cetinjski manastir prepisala na državu

Region 14. sep 202111:23 > 11:2521 komentara
Cetinjski manastir
Izvor: Shutterstock

Vlada Crne Gore odlučila je da, bez održavanja sednice, Cetinjski manastir upiše na državu Crnu Goru umesto prestonice Cetinja kao nosioca prava svojine, navodi se u Vladinoj odluci.

Vlada je odluku donela u ponedeljak, a Skupština opštine Cetinje treba danas da se izjasni o inicijativi građana za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Pročitajte još

Cetinjski manastir je formalno pravno u vlasništvu opštine Cetinje, dok Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve tvrdi da pripada njoj.

Vlada je naložila Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja obavi zabeležbu zabrane otuđenja i opterećenja u listu nepokretnosti i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promene upisa u katastarskom operatu.

„Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odlaganja ispravi upisanog nosioca prava svojine, tako što će umesto Prestonice Cetinje kao nosioca prava svojine vratiti upis na Državu Crnu Goru, shodno rešenju Uprave za nekretnine Podgorica – Područna jedinica Cetinje od 24. novembra 2005, pri čemu se navedenim upisom ne dira u prava upisanog titulara korišćenja“, ističi se u odluci Vlade Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar