Vlada Severne Makedonije ograničila cene osnovnih životnih namirnica

Region 04. dec 202113:54
N1

Vlada Severne Makedonije odlučila je da ograniči cene osnovnih prehrambenih proizvoda na nivo koje su imale 1. decembra.

Kako se navodi u saopštenju sa 124. sednice, Vlada je donela odluku o određivanju najviših cena osnovnih životnih namirnica u trgovini na veliko i na malo, koje će važiti najmanje do 31. janurara 2022.

Povezane vesti:

Tom odlukom se određuju najviše cene osnovnih prehrambenih proizvoda – hleba, šećera, brašna tip 400, suncokretovog jestivog ulja, trajnog mleka sa 2,8 odsto, 3,2 odsto i 3,5 odsto masnoće, svežeg mesa i suhohomesnatih proizvoda, zrelog sira i mladog sira.

„Najviše cene tih proizvoda se utvređuju na nivo cena koje su primenjivanje 1. decembra 2021. godine u trgovini na veliko i trgovini na malo. Odluka će se primenjivati do 31. januara 2022. godine, sa mogućnošću produženja ako sutuacija na tržištu to i dalje bude zahtevala“, istče se se u saopštenju Vlade Severne Makedonije.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši je na Fejsbuku objavio da je ta odluka donesena na predlog njegovog ministarstva i da su „isključene cene na privremenim popustima koje su važile 1. decembra 2021. godine“.