Vlada Severne Makedonije: Zaev ne namerava da odugovlači sa ostavkom

Region 02. nov 202120:16
Tanjug/ AP Photo

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nema nameru da odugovlači sa ostavkom do decembra, rekli su u njegovom kabinetu.

Kako je prenela državna agencija MIA, u kabinetu premijera Severne Makedonije su da nisu tačne informacije da je plan Zaeva da odugovlači sa ostavkom do decembra.

„Nije tačno da je plan premijera da odugovlači sa ostavkom do decembra. Ostavka je jasan čin preuzimanja odgovornosti“, rečeno je u kabinetu Zaeva.

Povezano:

Ističe se da su u toku konsultacije „u okviru kojih organi partije i koalicioni partneri, sa potpunom podrškom premijeru Zaevu, rade na rešenjima i odlukama kojima će se parlametarna većina održati stabilnom kako bi se obezbedila vlada koja održava reformski i progresivni kurs zemlje“.

Zaev je u nedelju uveče rekao da podnosi ostavku na mesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima, ali je do sada nije dostavio parlamentu i stranačkim organima.

Pojedini makedonski mediji objavili su ranije danas da premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ostavku najverovatnije formalizovati krajem ove ili početkom naredne godine.

Kako su naveli, razlog za odlaganje je da ne bi bila propuštena mogućnost za početak pregovora sa Evropskom unijom u decembru, koju je premijer nagovestio na sastanku sa koalicionim partnerima.

Komentari

Vaš komentar