Vojnik osumnjičen da je deo grupe koja je planirala ubistvo tužioca Katnića u CG

Region 17. sep 202116:30
Policija, Crna Gora
Izvor: Ilustracija / ANADOLIJA / Adel Omeragić

Vojske Crne Gore Albin Salić (34) uhapšen je zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je planirala ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji za medije tužilaštva i policije u Podgorici. Specijalni tužilac Miroslav Turković kazao je da tužilaštvo sprovodi istragu protiv više lica zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije, a protiv dva organizatora i za teška ubistva i davanje mita.

Turković je rekao da su tokom istrage protiv kriminalne grupe Stefana Đukića i Emila Tuzovića došli do dokaza da je član te grupe i vojnik Vojske Crne Gore Albin Salić.

Đukić i Turković su nedavno osumnjičeni da su na čelu kriminalne grupe koja je planirala ubistvo specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog saradnika Saše Čađenovića, policajce Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića, kao i da pretuče sutkinju Biljanu Uskoković. Svi oni su vodili istrage protiv osumnjičenih, koji od ranije imaju kriminalni dosije.

Đukić i Tuzović se od maja prošle godine nalaze u zatvoru u Ukrajini zbog optužbe da su pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vodja kavačkog narko klana.

U sukobima dva narko klana iz Kotora, kavačkog i škaljarskog, do sada je poginulo više od 40 osoba, među kojima su i nevine žrtve.

Vojnik Vojske Crne Gore je, prema sumnjama tužilaštva, pratio „opservirao“ kretanje glavnog specijalnig tužioca Katnića i organizatorima kriminalne grupe prosleđivao informacije. Salić je po nalogu Tuzovića prenosio novac za pripadnike kriminalne grupe, odavao im informacije o borbenom stanju Vojske Crne Gore (VCG), te krao eksploziv koji je prodavao članovima kriminalne grupe.

Sumnjiče ga i da je ostalim članovima krimi grupe davao oružje i da je nabavljao drogu za kriminalne grupe.

Pretresom stana uhapšenog vojnika policija je pronašla oružje, silikonsku masku, municiju, kokain.

Komentari

Vaš komentar