Vučić sleteo u Mostar: Nakon više od 30 godina uspostavljena direktna aviolinija s Beogradom

Region 15. apr 202417:21 10 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je na mostarski aerodrom, čime je obeleženo uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti BiH, gde će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Veća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Vučić kaže da je veoma srećan što je uspostavljena direktna aviolinija, jer je to još jedan korak ka povezivanju dva naroda. Vučić je na aerodromu u Mostaru rekao da povratna karta košta 104 evra i da ne postoji automobil koji bi potrošio manje goriva, dok je ušteda 12 ili 13 sati putovanja.

Vučić kaže da će se tokom dvodnevne posete Mostaru, osim sa domaćinima, sastati i sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, ali da ga taj susret uopšte ne raduje.

„Mogu da mislim kako se on meni raduje, taman koliko i ja njemu. To što sam ja u stanju da izgovorim drugi nisu i neće. Ali ja govorim ono što mislim, a znam da i on misli to isto. Tako da se mi uvek osmehnemo jedan drugom, a šta mislimo u sebi to je druga stvar“, ispričao je Vučić.

Osim praktičnog značaja, ova aviolinija dodatno povezuje naše poslovne zajednice, kazao je Vučić i istakao da će sutra biti otvoren Sajam privrede.

U duhu partnerskih odnosa nastavićemo da razvijamo saradnju, naveo je Vučić i podsetio na „podsmehe“ pri osnivanju „Er Srbije“.

Govorili su da gasimo Jat pre desetak godina, a prošle godine samo Er Srbija je prevezla 4,2 miliona putnika, dok će ove godine imati pet miliona, a beogradski aerodrom 10 miliona, rekao je on.

Unapred mogu da kažem da sam siguran da će ova linija napraviti ogroman uspeh, kazao je Vučić.

Avioni „embraer 175“ će do Mostara leteti tri puta nedeljno – ponedeljkom, petkom i nedeljom, let će trajati 50 minuta.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Er Srbija i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj većnici, čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare