Zabranjeno kupanje na Slovenskoj plaži u Budvi zbog lošeg kvaliteta vode

Region 10. jul 202416:06 52 komentara
Shutterstock/ Valsib

Zbog lošeg kvaliteta mora kupanje je zabranjeno na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu i one su obeležene crvenom zastavicom.

„Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavestiti javnost“, šaopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 odsto lokacija dobrog, na 4,4 odsto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 odsto lokacija voda bila lošeg kvaliteta.

U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na 2 lokacije, zadovoljavajući takođe na dve lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokaciji ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Fekalne vode kroz kanal u more

Podgoričke „Vijesti“ su objavile da se u kanal na Slovenskoj plaži, koji vodi u more, u utorak uveče izlize fekalije.

Ugostitelji su „Vijestima“ rekli da se odatle širi nesnosan smrad i pozvali su nadležne da hitno reaguju i konačno utvrde iz kojih se to zgrada izlivaju fekalije.

Istakli su da neko namerno tokom noći ispušta fekalije, kako se ne bi utvrdilo o kome je reč. U utorak uveče je kanal, ističu, bio pun otpadnih voda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare