Zaharova o proterivanju ruskog diplomate iz Crne Gore: Nelogična odluka

Region 13. avg 202215:26 15 komentara
Reuters/Evgenia Novozhenina/Pool

Odluka Crne Gore da protera jednog ruskog diplomatu predstavlja nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slepog praćenja destruktivne linije Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona ističe da to slepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

Povezane vesti

„Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slepog praćenja takve destruktivne linije na štetu međunarodne bezbednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa“, rekla je Zaharova.

Ona je navela da je proterivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike i da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor.

Zaharova je dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

U Podgorici je u petak saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za „personu non grata“. Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, koje je saopštilo da će uslediti odgovarajuće mere.