Zvezde regiona u kampanji – Hejt, SLOVEni, još ste živi?

Region 10. apr 202114:46 > 14:4929 komentara
Izvor: Printscreen

Bosanskohercegovački magazin Buka na svom jutjub kanalu objavio je video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?”. Video je sastavni deo Kampanje protiv govora mržnje koju Buka realizuje proteklih meseci.

„Nit vodilja kampanje je pozdrav ‘Hej, Sloveni’, koji smo prekrstili u ‘HEJT, SLOVEni’, jer je mržnja, izgleda, postala najnormalnija stvar, kao i ‘dobar dan’. Video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje, a znamo koliko je to opasno i kakve sve zastrašujuće posljedice može imati“, kazao je glavni i odgovorni urednik Buke Aleksandar Trifunović.

Spot je napisao i režirao proslavljeni filmski režiser Predrag Ličina, a glavne uloge igraju Hristina Popović, Severina i Goran Bogdan, piše Buka.

“Svedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postepeno osvaja online i offline prostor i preti da postane opšteprihvaćeni način komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke”, upozorava Trifunović i dodaje da kampanja ima za cilj afirmisanje kulture dijaloga, empatije i razumevanja među ljudima.

Glavni slogan kampanje „Hejt, SLOVEni, još ste živi?“ ima i kratku animaciju. Idejni kreator slogana takođe je Predrag Peđa Ličina, autor zombie komedije „Poslednji Srbin u Hrvatskoj“.

Kroz razgovor kupaca i zaposlenih u jednom supermarketu, video pokazuje koliko smo oguglali na govor mržnje.

Komentari

Vaš komentar