Nova aplikacija: Izmerite minerale i vitamine u telu

SciTech 17. okt 201512:50 > 12:55
Izvor: Vitastiq

Čarobni štapić za čarobno zdravlje! Mogli bismo tako nazvati hrvatski startup Vitastiq. Dosad je u crowdfunding kamapnji prikupio gotovo 200.000 dolara, a stiglo je i međunarodno priznanje. Njegovi začetnici imaju velike planove.

Hrvatska aplikacija među najboljim start- upima u Srednjoj Evropi. Laskava titula u kategoriji najboljeg korisničkog iskustva pripala je hrvatskom Vitastiq-u.

„Vitastiq je prvi lični uređaj na svetu koji se koristi za proveru stanja vitamina i minerala u telu. Ovo je jedan novi gedžet koji se spaja na smartfone ili tablete i možete s njim proveriti svoje stanje vitamina i mirela preko akupunkturnih toačaka“, priča kreator Dean Vranić.

Postupak je jednostavan – elektrodom se dotaknu određene tačke lica i tela, a tako dobijeni podaci obrađuju se preko besplatne Vitastiq aplikacije.

„Možete dobiti informaciju o konkretnom dodatku upravo u trenutku kad vam on nedostaje. Dakle, kad ste izmerili nedostatak vitamina C, možete dobiti informaciju da kupite baš vitamin C“, rekao je kreator Dean Vranić.

Čarobni štapić s hrvatskim potpisom naišao je i na kritike. Neki smatraju da je to pseudonauka. Međutim, direktor kompanije napominje:

„Taj uređaj nije medicinski uređaj, nego je doslovno health and fitness kategorija, uređaj koji vam pomaže da održavate svoje telo u fit stanju“, kazao je direktor Damir Ciglar.

Pseudonauka ili odlična poslovna ideja, ova aplikacija u corwfunding kampanji prikupila je gotovo 200.000 dolara. Za hrvatski startup i više nego impresivno.

Detalje pogledajte u prilogu Elvira Mešanovića: