Kopola pravi igricu "Apokalipsa danas"

SciTech 26. jan 201723:22 > 23:22
AFP

Američki reditelj Fransis Ford Kopola rekao je da želi da napravi video igricu inspirisanu njegovim filmom "Apokalipsa danas" i izrazio je nadu da će ga obožavaoci podržati u tom poduhvatu.

Kopola je pokrenuo kampanju na sajtu Kikstarter za prikupljanje 900.000 dolara za igricu koja će, kako je naveo, biti impresivna horor zabava bazirana na njegovom ratnom filmu iz 1979. godine. Za sada je sakupio više od 70 hiljada dolara.

On je kazao da želi da eksperimentiše sa novim formatima i da želi da film „Apokalipsa danas“ približi mlađim generacijama. Tvrdi da mu izdavači video igrica neće dati umetničku slobodu koju traži, u poređenju sa filmskim studijima u Holivudu i da bi pokušali da igricu pretvore u „pucačinu“.

Vreme igrice biće smešteno usred Vijetnamskog rata, ali će zadatak biti kako preživeti, a ne kako ubijati, naveo je poznati reditelj.

Kopola je najavio da će završiti igricu do 2020. godine.

„Apoklipsa danas“ je američki ratni film snimljen 1979. godine, čija se radnja odvija za vreme Vijetnamskog rata, a opisani događaji su slobodna interpretacija romana Džozefa Konrada „Srce tame“.