Prvo i treće mesto za timove iz Srbije na takmičenju u edukativnoj robotici

SciTech 21. dec 201816:40 > 16:48
Izvor: Promo

Prema rezultatima svetskog takmičenja u edukativnoj robotici, ekipa Politehnike - škole za nove tehnologije iz Beograda osvojila prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

Tim Ogledne OŠ „Vladislav Ribnikar“ iz Beograda, pored prethodno osvojene nagrade za najbolji nastup, koju je doneo u Srbiju, prema završnoj računici osvojio je i treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji stariji osnovci – nerezidencijalni takmičari.  

Među nekoliko hiljada ekipa iz 50 zemalja sveta, naši mladi robotičari „Politehnike“ i „Ribnikara“ Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković uz podršku mentorke Jelene Stojanović, kao i Marko Kolundžiija, Igor Stamenković i Ivan Antoković u pratnji mentora Đure Pađan, plasirali su se u sam vrh ovog prestižnog takmičenja, održanog 15. i 16. decembra u Šangaju.

Ovo je drugi put da Srbija ima svoje predstavnike na svetskom takmičenju u edukativnoj robotici u Šangaju, zahvaljujući programu Bitka za znanje, u okviru kojeg se organizuju kvalifikacije za ovo takmičenje.