Zaposleni u kompaniji Google će raditi od kuće do leta 2021.

SciTech 27. jul 202015:52 > 16:03
Pixabay

Google je odlučio da će njegovi zaposleni raditi od kuće najmanje do jula iduće godine, objavio je u ponedeljak Wall Street Journal, pozivajući se na upućene izvore.

Glavni izvršni direktor Sundar Pičai lično je doneo odluku prošle nedelje, nakon rasprave na internoj skupini najviših direktora tog internet diva, navodi list.

Google je ranije planirao da radnici ostanu da rade kod kuće do kraja 2020.

Nova odluka odnosi se na sve zaposlene u kompaniji, i stalno zaposlene i honorarce, njih oko 200.000.

Kako prenosi Wall Street Journal, šef kompanije Sundar Pičai želi posebno da pomogne radnicima koji moraju da se brinu o deci, jer je širom sveta neizvesno funkcionisanje škola na početku školske godine na jesen.

Jedna nemačka studija nedavno je pokazala da rad od kuće tokom koronakrize radnici doživljavaju kao pozitivni pomak.

„Zaposleni, koji su za vreme koronakrize prešli na rad od kuće, ređe se nalaze pod stresom i produktivniji su“, navodi se u studiji, koju je za zdravstvenu osiguravajuću kuću DAK načinio institut Forsa i IGES.

Pre izbijanja pandemije, 21 posto ispitanih je reklo da se nalazi pod stresom, dok je to isto tokom koronakrize tvrdilo samo 15 posto.

Među onima koji u međuvremenu redovno rade od kuće, njih 56 posto je izjavilo da se kod kuće oseća produktivnije nego na radnom mestu.

Dalji pozitivni učinci rada od kuće su bolje usklađivanja rada i porodice (dve trećine ispitanih), a isti udeo ispitanih kao posebno pozitivan učinak rada od kuće navodi izostajanja putovanja na radno mesto.

Oko 76,9 posto ispitanih je navelo da bi ovakvu formu rada htelo da zadrži i u budućnosti, prenela je nemačka novinska agencija.

Još vesti o koronavirusu potražite u našem LIVE BLOGU i na stranici Koronavirus.