Anketa TikToka: Jedan od 50 tinejdžera učestvovao u opasnom onlajn izazovu

SciTech 17. nov 202114:55
Pixabay/amrothman

U pokušaju da poboljša otkrivanje i spreči opasne onlajn izazove, platforma TikTok je sprovela anketu koja je razmatrala onlajn iskustvo tinejdžera na mrežama i pokazala je da je jedan od pet tinejdžera učestvovao u nekom onlajn izazovu, jedan od 50 u "rizičnom i opasnom", a tek jedan od 300 u "zaista opasnom", prenosi BBC.

Prošle godine je izazov „razbijanja lobanje“, podeljen na platformi TikTok, rezultovao povredama, a ove godine lekari upozoravaju na rizik po život i telo od „izazova sa sandukom za mleko“, koji je pozvao korisnike da se penju na piramide napravljene od gajbica.

Povezane vesti

Ali onlajn izazovi takođe mogu biti pozitivni i promovisati vredne stvari, primećuju stručnjaci, i navode primer „izazov kante leda“, koji je pomogao da se podigne svest o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS), prenosi BBC.

Anketa o efikasnim odgovorima u obrazovanju o prevenciji opasnih onlajn izazova uključila je nastavnike, roditelja i 5.400 dece od 13 do 19 godina u Velikoj Britaniji, SAD, Nemačkoj, Australiji, Italiji, Brazilu, Meksiku, Indoneziji, Vijetnamu i Argentini.

TikTok je saopštio da će tehnologija koja „upozorava bezbednosne timove na iznenadno povećanje sadržaja koji krši sadržaj u vezi sa heštegovima“ biti proširena, kako bi uhvatila i potencijalno opasno ponašanje.

Na primer, ako je hešteg kao što je #foodchallenge, koji se obično koristi za deljenje recepata, iznenada primetio porast interesovanja koji je očigledno u vezi sa video snimcima koja krše pravila kompanije, bezbednosni tim bi to istražio.

Komentari

Vaš komentar