Begović u Novom Pazaru: Smart siti centar će promeniti budućnost celog kraja

SciTech 28. nov 202220:291 komentar
Izvor: TANJUG/ SENKO ZUPLJANIN/bs

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović posetila je Novi Pazar, gde je sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem, gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i zamenikom gradonačelnika Vladimirom Marinkovićem obišla početak radova na izgradnji Smart siti centra.

Pročitajte još:

Begović je rekla da je Centar zamišljen da podrži razvoj startap kompanija koje će nastajati u tom regionu i istakla da vidi fantastičnu energiju i odlučnost, kako lokalne vlasti, tako i ljudi koji rade na njegovom razvoju, navodi se u saopštenju.

Smart siti će promeniti budućnost celog ovog kraja, jer stvaramo okruženje koje je prilika za mlade preduzetnike da, otvarajući kompanije, razvijaju ekonomiju zajednice. Za desetak godina će rad ovdašnjih mladih IT stručnjaka uticati na ekonomiju cele zemlje, kazala je Begović.

Memić je istakao da će realizacijom tog projekta Novi Pazar dobiti 1.050 kvadratnih metara savremeno opremljenog prostora, dodavši da je obuku do sada prošlo više od 1000 ljudi, od kojih su mnogi postali programeri sa platom koja je danas daleko iznad proseka u Srbiji.

Biševac je zahvalio Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i ministru turizma i omladine, koji je razvoju projekta doprineo sa pozicije direktora novopazarskog Kulturnog centra.

Rok za realizaciju prve faze građevinskih radova na Smart siti centru je 150 dana, a ona podrazumeva grube građevinske radove, dok druga faza podrazumeva izvođenje unutrašnjih radova i kompletno funkcionalno opremanje objekta.

Komentari

Vaš komentar