Da li znate šta znači „i“ u iPhone – iznenadićete se

SciTech 01. feb 202317:4113 komentara
Shutterstock

Verovatno znate mnoge ljude koji imaju iPhone ili barem neki Eplov proizvod. Mnogi moraju prosto da ga imaju - elegantnog su izgleda, jednostavni za korišćenje i bezvremeni. Ali, znate li pravi razlog zašto je telefon nazvan iPhone?

Postoje mnogi Eplovi proizvodi koji počinju s ‘i’, a ne samo iPhone – tu su iPod, iMac, iTunes i drugi. Ali jeste li se ikada zapitali šta zapravo znači prefiks ‘i’?

To se pitanje često postavlja na društvenim mrežama, neki imaju pretpostavke da bi slovo i moglo predstavljati reči poput “inteligentan” i “nezamenjiv” (irreplaceable), dok drugi čak misle da to znači “ja i moj telefon”, prenosi N1 Zagreb.

Povezane vesti

Ne morate se više pitati, jer je Stiv Džobs 1998. godine otkrio što ‘i’ znači – a to zapravo nije samo jedna reč, već njih pet.

Readers Digest je izvestio da je Stiv Džobs rekao da ‘i’ označava reči ‘internet, individualno, instrukcija, informisati i inspirisati’.

Takođe je rekao da to nije njihovo zvanično značenje, aludirajući na to da taj znak potencijalno označava „ličnu zamenicu ja“ i „instrukciju“.

Dakle, čini se da bi ‘i’ i dalje moglo biti otvoreno za tumačenje, piše Mirror.

Ranije ovog meseca korisnici iPhone takođe su bili zbunjeni kada su saznali da prvi put mogu da prilagode svoj zaključani ekran.

Komentari

Vaš komentar