Huawei nova 9 – tu da zabeležimo baš sve lepe trenutke

SciTech 24. nov 202108:00
Promo/ Huawei nova 9

Današnji tempo života je ekstremno brz i dinamičan. Aktivni smo 24h i potrebni su nam uređaji koji mogu da isprate naše potrebe i omoguće nam da snimimo sve lepe trenutke.

Zato se često okrećemo svojim telefonima, i od njih očekujemo kvalitetne rezultate. Huawei nova 9 sa šik dizajnom i kamerom premium kvaliteta zadovoljiće našu potrebu da uhvatimo najbolje i najuzbudljivije trenutke našeg užurbanog života.

Ovo su razlozi zbog koji je Huawei nova 9 odličan izbor za sve one koji ne žele da budu sputani tehničkim karakteristikama uređaja, a da pritom imaju visokokvalitetne fotografije i video zapise.

 

1. Možete snimati čak i noću

 

Huawei nova 9 dolazi sa sistemom Ultra Vision kamera na zadnjoj strani telefona. Sistem kamera uključuje glavnu RYYB kameru od 50 MP sa senzorom od 1/1,56 inča – najvećim do sada na bilo kom pametnom telefonu Huawei nova serije – zatim ultraširokougaonu kameru od 8 MP, kameru za dubinu i makro kameru od 4 cm. Moćan hardver radi sa softverom vodeće klase, kako bi korisnicima omogućio da snime sadržaj visokog kvaliteta, bilo da je reč o fotografijama obrisa grada noću, portretima sa “kremastim” bokeh efektom ili zadivljujućim makro slikama.

Zahvaljujući jedinstvenom Huawei RYYB filterskom nizu (CFA), koji je ekskluzivno namenjen za vodeće Huawei pametne telefone, senzor sada može da uhvati 40% više svetlosti u odnosu na kamere sa RGGB CFA senzorima koje koriste drugi pametni telefoni.

Promo

Noćna fotografija snimljena Huawei nova 9 telefonom

 

2. Selfie izuzetnih detalja

 

Prednja kamera od 32 MP na Huawei nova 9 modelu opremljena je velikim senzorom od 1/2,8 inča sa visokom snagom rezolucije i mogućnostima detekcije svetlosti. Na taj način je postignuto da obe kamere, i prednja i zadnja, snimaju fotografije i video zapise visokog kvaliteta. Uz revolucionarnu Huawei XD Fusion Engine tehnologiju vrhunskog kvaliteta, od sada svaka fotografija i video, snimljeni na Huawei nova 9, zadržavaju svoje detalje.

Pored toga, jedinstveni Huawei-jevi algoritmi za Super Night Selfie koriste veštačku inteligenciju za povećenje osvetljenosti tamnih tačaka i smanjenje digitalnog šuma na fotografijama.

Promo

Selfie nastao sa Huawei nova 9 pametnim telefonom

3. Interesantniji video uz dvostruku prikaz

 

Bilo da snimate koncert, prijatelje na rođendanskoj zabavi ili panoramu grada koji posećujete na odmoru, uvek morate obraćati pažnju na dve stvari – šta je ispred a šta iza objektiva kamere. Sa kontinuiranim prednjim/zadnjim snimanjem možete da snimite obe strane u jednom video snimku, bez potrebe za naknadnim uređivanjem, a sa video zapisom za dvostruki prikaz možete čak i da reprodukujete obe perspektive odjednom.

A ako želite da postignete i dodatni stilski efekat, postoji ugrađena podrška za usporeno snimanje, kao i podrška za snimanje video zapisa u vremenskom intervalu.

Promo

 

Kontinuirano snimanje prednjom i zadnjom kamerom sa Huawei nova 9

 

4. Lako uređivanje video zapisa

 

Huawei nova 9 dolazi i sa opcijama za Video Search, One-Click Video Creation i Petal Clip, kako bi obezbedio jednostavan način za uređivanje video zapisa koje ste upravo snimili.

Takođe, Huawei nova 9 podržava i semantičku pretragu koja vam omogućava da pretražujete fotografije ili video zapise u galeriji jednostavnim unosom ključnih reči. Tako prilikom pretrage slika ili snimaka za uređivanje i deljenje na mreži, dovoljno je da samo unesete ključne reči koje opisuju sadržaj i Huawei nova 9 će generisati listu sadržaja koji odgovara vašem opisu.

Kreiranje videa jednim klikom je korisna funkcija za uređivanje video zapisa u vašoj galeriji. Jednostavno pronađete video koji želite da uredite, a odatle možete da izaberete filtere, pozadinsku muziku i druge elemente. Kreiranje videa jednim klikom na Huawei nova 9 vam omogućava da, bez komplikovanog uređivanja, delite svoje omiljene video snimke sa drugima u tren oka. Takođe, možete odabrati aplikaciju Petal Clip, koja pruža razne šablone za uređivanje priča, različitih video tema i Huawei implementirane muzike.

Štaviše, prilikom preuzimanja aplikacije preko AppGallery, obradovaće vas veliki broj vrhunskih i intuitivnih, pritom i poboljšanih funkcija. Aplikacije kao što su PicsArt Photo Editor su opremljene najnovijim HMS Core 6.0 poboljšanim kompletom kamera za podršku fotografskim mogućnostima koje pokreće veštačka inteligencija, poput HDR senzora, bokeh efekta, stabilizacije videa, AI režima filma i još mnogo toga. Kroz video funkciju u aplikaciji, konačno možete snimiti vaš savršeni snimak.

Najbolji i najupečatljiviji trenuci ponekad dođu u najmanje očekivanim okolnostima. Zato, budite spremni da ih uvek uhvatite i ne dozvolite da tehnička ograničenost vašeg uređaja ograniči vašu kreativnost. Zahvaljujući Huawei nova 9 možete ostati dinamični i živeti život punim plućima.