Ilon Musk pretvara Tviter u „hotel za zaposlene“

SciTech 08. dec 202212:0315 komentara
Ilon Mask
Izvor: Tanjug/Patrick Pleul/Pool Photo via AP, File

BBC-ju su dostavljene fotografije poslovnog prostora kompanije Tviter koji je pretvoren u spavaće sobe, što vlasti San Franciska ispituju kao moguće kršenje građevinskih propisa.

Jedna fotografija prikazuje sobu sa bračnim krevetom, uključujući ormar i papuče.

Bivši radnik je rekao da novi šef Tvitera Ilon Mask boravi u sedištu kompanije otkako ju je kupio.

Prošlog meseca poslao je i mejl zaposlenima u Tviteru u kojem je naveo da će svi koji žele da ostanu u firmi morati da kliknu opciju „ja sam hardcore“.

Odeljenje za građevinsku inspekciju San Franciska potvrdilo je da istražuje potencijalne prekršaje nakon žalbe.

Povezane vesti

Mask je rekao da grad napada kompanije zato što obezbeđuju krevete „umornim zaposlenima“.

U tvitu koji je posle nekog vremena izbrisan, Mask je objavio da će raditi i spavati u kancelariji „dok se organizacija posla ne popravi“.

BBC je takođe došao do fotografija sofa u Tviteru koje se koriste kao kreveti.

Druga konferencijska sala ima budilnik i sliku postavljenu preko nameštenog kreveta.

„Izgleda kao hotelska soba“, rekao je jedan bivši radnik.

Tviter nije odmah odgovorio na zahtev BBC za komentar.

Prošlog meseca Mask – koji je završio preuzimanje Tvitera u oktobru – poslao je imejl svom osoblju u kompaniji rekavši da će morati da rade „duge sate sa visokim intenzitetom“.

„Samo izuzetan učinak će predstavljati prelaznu ocenu“, napisao je on.

Državni senator Кalifornije Skot Viner rekao je za BBC u sredu: „Sada ih tera da spavaju u Tviteru“.

„Jasno je da on baš ne mari za ljude. Nije ga briga za ljude koji rade za njega.“

Zvaničnik Odeljenja za građevinsku inspekciju rekao je BBC-jevom američkom partneru CBS njuz: „Moramo da se uverimo da se zgrada koristi kako je predviđeno.

U odgovoru novinaru na Tviteru, Mask je objavio da bi grad trebalo da da prioritet zaštiti dece od posledica zloupotrebe opioidnih droga.

Forbs je objavio priču o „tužnim malim prostorijama za spavanje u konferencijskoj sali u nedavno opustošenom sedištu kompanije“, napominjući da je to očigledno poboljšanje u odnosu na improvizovanu vreću za spavanje na podu koju je jedan zaposleni objavio na Tviteru .

U spavaćim sobama, kako je izvestio Blumberg , takođe se kaže da su smešteni zaposleni iz Tesle i drugih kompanija u vlasništvu Maska koje su dovedeni da rade na Tviteru, „od kojih neki putuju na Tviter na radne sastanke“, rekli su izvori.

Zvaničnik Odeljenja za građevinsku inspekciju Patrik Hanan rekao je za San Francisco hronikl da je istražilo sve žalbe i da postoje različita pravila za stambene zgrade, čak i one koje se koriste za kratkotrajni boravak.

U maju 2020, pre nego što je Mask preuzeo kompaniju, Tviter je saopštio zaposleni da mogu da rade od kuće „zauvek“ ako to žele jer su mere rada od kuće tokom blokade zbog kovida bile uspešne.

Prošlog meseca Mask je rekao da će rad od kuće biti ukinut.

Komentari

Vaš komentar