Konkurs svetske organizacije za zaštitu prirode: Na mladima klima ostaje

SciTech 06. jun 202113:571 komentar
WWF

Svetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) pozvala je mlade širom Srbije da se prijave na konkurs „Mladi protiv klimatskih promena” u okviru kog će moći da kroz sopstvene omladinske inicijative rade na suzbijanju posledica i pronalaženju rešenja za klimatske promene.

Konkurs je otvoren u okviru projekta „Na mladima klima ostaje”, na kojem će mladi moći da nauče više o razvoju građanskih inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji, saopštili su organizatori.

Povezane vesti

Naučeno će nakon obuke moći da primene sprovođenjem sopstvenih inicijativa za podizanje svesti, ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama, uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz WWF.

Rezultate svojih inicijativa moći će da predstave javnosti iduće jeseni, na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF na nacionalnom i regionalnom nivou.

Poziv WWF otvoren je za mlade uzrasta od 15 do 24 godine „koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno deluju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja“ i da „postanu mladi klimatski lideri i liderke u Srbiji i regionu“.

Konkurs „Mladi protiv klimatskih promena” otvoren je do 20. juna, prijave su moguće pojedinačno ili posredstvom omladinskih udruženja na adresu www.wwfadria.org/sr/ukljuci_se/mladi_protiv_klimatskih_promena.

Komentari

Vaš komentar