Matić: Roditelji da povećaju nadzor nad aktivnostima svoje dece na internetu

SciTech 09. feb 202113:521 komentar
Pixabay

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je, povodom Dana bezbednog interneta koji se obeležava u utorak, da Nacionalni kontakt centar tog ministarstva započinje seriju onlajn predavanja za roditelje, pod nazivom "Кako da zaštitite svoje dete u onlajn svetu“.

Matić je pozvala roditelje i staratelje maloletne dece da prisustvuju vebinarima, koji će im pružiti informacije i savete o mehanizmima zaštite dece na internetu, kao i o različitim onlajn rizicima prilikom korišćenja informaciono komunikacionih tehnologija.

Ocenila je da su tokom pandemijske krize posebno ugroženi najmlađi korisnici novih tehnologija, budući da su sada znatno više usmereni na onlajn okruženje.

„Otuda je neophodno i da njihovi roditelji povećaju nadzor nad digitalnim aktivnostima svoje dece, posebno na društvenim mrežama, na kojima su deca najviše izložena zloupotrebama i uznemiravanju“, poručila je Matić.

U saopštenju se podseća da se Dan bezbednog interneta obeležava 18. put na inicijativu mreže Insejf-Inhoup uz podršku Evropske komisije, i to u 170 zemalja širom sveta, pod sloganom „Zajedno za bolji internet“.

Komentari

Vaš komentar