Matje Flamini ekskluzivni gost konferencije A1 Talk

SciTech 08. dec 202211:31
Izvor: Promo

Sve veći broj svetskih zvezda se na razne načine okreću ekološkom aktivizmu, ali i zelenom poslovanju. Matje Flamini, poznat kao nekadašnji fudbaler u čuvenim klubovima Marsej, AC Milan, Arsenal i Kristal Palas, poslednjih par godina sve više se povezuje sa GFBiochemical, kompanijom koja je vodeća u proizvodnji levulinske kiseline.

Flamini je oduvek imao želju da pokreće promene, a posebno interesovanje za životnu sredinu vezuje za odrastanje u blizini mora i posledice koje plastika iz vode ostavila na plaže na kojima je provodio vreme. Sve ovo je bilo povod da bude gost na konferenciji A1 Talk. Ovogodišnji događaj, pod nazivom „Sve počinje od nas“, A1 je posvetio zelenim temama, verujući da je zaštita životne sredine goruće pitanje današnjice.

„Klimatske promene su već neko vreme tema broj jedan većine vlada i velikih korporacija, ali ono što dodatno uliva nadu je činjenica da ljudi sada žele da se aktivno uključe i da budu deo rešenja“, istakao je Matje Flamini na događaju na kome su u fokusu bile teme održivog razvoja i pristupa poslovanju, zasnovanog na viziji da svet učinimo boljim mestom za naredne generacije.

Na konferenciji je istaknuto da se nalazimo u trenutku kada je neophodna transformativna promena, koja otvara prostor za inovacije, nove ideje i nove paradigme. U tom kontekstu, ESG postaje nužnost, naročito u Adria regionu.

Izvor: Promo
Izvor: Promo

Za građane Srbije, pitanja životne sredine zauzimaju četvrto mesto na listi prioriteta. Više od 45 odsto građana Srbije brine zbog stalnog zagađenja vazduha, dok je više od 80 odsto izrazilo veliku zabrinutost zbog klimatskih promena. O tome na koji način telekomunikaciona industrija može da doprinese govorio je Dejan Turk, generalni direktor kompanije A1 Srbija i A1 Slovenija.

„Industrija telekomunikacija je odgovorna je za svega 3.7 odsto globalnih emisija CO2, što nas ne čini veliki zagađivačem. Ipak, uz rastući broj internet korisnika, predviđa se da će se ovaj procenat utrostručiti u naredne tri godine. Zbog toga smo uspostavili novi parametar kvaliteta naše infrastrukture – održivost. Sa ponosom mogu da kažem da A1 mreža koristi zelenu energiju iz 100 odsto obnovljivih izvora, a obavezali smo se da do kraja 2030. dostignemo karbonsku neutralnost u celoj A1 Telekom Austrija Grupi“, rekao je Turk.